Remon van Goolen
Remon van Goolen
De hoogste top van Afrika
De hoogste top van Afrika
Op kantoor bij notaris van Leussen
Op kantoor bij notaris van Leussen

Remon van Goolen, avonturier en ondernemer

Remon van Goolen werd geboren op 11 juli 1958 in Gorinchem en groeide daar ook op. Vanuit de ouderlijke woning keek hij op De Toekomst, het oude voetbalveld van Unitas in de Gildenwijk, en dus trapte hij ook daar voor het eerst tegen een bal. Niet veel later werd hij lid van atletiekvereniging Typhoon en het verbaasde destijds niemand dat hij na de Mavo ging studeren aan het CIOS. Voor de klas staan gaf hem weinig voldoening en op 21-jarige leeftijd opende hij de sportzaak Remon Sport in het Piazza Center. Een next-best oplossing, want eigenlijk wilde hij een sportcentrum beginnen en de hele dag met sportende mensen bezig zijn.

Ruim 30 jaar geleden, op 6 november 1981, lukte het toch. Remon Sportcentrum in Schelluinen werd geopend. Zijn wens was uitgekomen, maar Remon kwam van een koude kermis thuis. Zelf sporten was er niet bij, omdat hij de meeste tijd doorbracht achter de bar met het inschenken van consumpties en het serveren van eten. Na drie jaar kwam de klad erin. Het nieuwtje was er af en toen hij een bruiloft meemaakte in een tot feestzaal verbouwde gymzaal, dacht Remon: ‘Dat kan bij mij ook’.

De formule werkte en Remon Party Centrum, later uitgegroeid tot drie zalen, werd een succesnummer. Niet veel later hoorde hij dat het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen een nieuwe locatie voor de regio Gorinchem zocht.

Sinds 2011 exploiteert Remon achttien van de in totaal 42 CBR-locaties in Nederland. Daarnaast heeft Remon van Goolen op dit moment een redelijke vastgoed portefeuille, met panden in Schelluinen, Sliedrecht, Dordrecht en Barendrecht. Het huidige Partycentrum in Schelluinen wordt binnenkort gesloopt en maakt plaats voor ruim 7200 m2 kantooroppervlakte. Van Remon Sport Centrum, later Remon Party Centrum en straks naar Remon Kantorenpark.

Terug naar het eind van de vorige eeuw. Met een gemiddelde werkweek van 80 tot 100 uur was hij een druk baasje. Hard werken vond hij niet erg, maar dan moet er wel ontspanning zijn. Is je lichaam in balans, dan functioneer je ook goed. Remon werd getroffen door een hernia. Herstellende van de operatie zag hij vanaf zijn ziekbed de marathon van New York. In overleg met zijn fysiotherapeut wilde hij daar over een jaar ook lopen. Het lukte. Kort na zijn eerste marathon op 7 november 1999 overleed plotseling zijn vader Hans en werd Remon nog meer met zijn neus op de feiten gedrukt van zijn drukke bestaan.

Een extra reden om het partycentrum te gaan verhuren en zich te concentreren op de vastgoedsector. Remon kreeg weer tijd om te sporten en heeft dus achttien marathons gelopen. De combinatie met reizen bevalt hem uitstekend. Zijn vrouw Mari blijft liever in Nederland. Van haar krijgt hij wel alle vrijheid om de wijde wereld in te gaan.

Remon maakt van de ‘nood’ een deugd. Hij wil graag iets van de wereld zien en waarom dan niet gelijk een marathon eraan vast plakken? De afgelopen jaren bracht zijn hobby hem over de hele wereld. En omdat hij bij elke thuiskomst moest vertellen waar hij was geweest en welke volgende marathon of reis op de agenda stond, besloot hij een boek te schrijven.