De Noordkaap, het uiterste puntje van Noorwegen.
De dorpskern van Hoogblokland. (Foto: ertussenuit.nl)
09-09-2013

Van de Noordkaap naar Hoogblokland

Eind 2013 had Remon grootse plannen. Bovenop de Carstensz bedacht hij een nieuwe uitdaging: van de Noordkaap in Noorwegen naar het Dorpsplein van Hoogblokland lopen, fietsen, roeien en indien mogelijk zwemmen.
 

„Door heel veel zakelijke beslommeringen heb ik mijn plannen moeten bijstellen. Een goede voorbereiding is namelijk noodzakelijk. Niet alleen het zoeken van sponsors, die uiteindelijk een (streef)bedrag van € 50.000,- aan Stichting Noortje doneren, kost heel veel tijd. Maar ook voor mijn fysieke voorbereiding moet ik nog de nodige trainingsuren maken”, aldus Remon.

„Ik moet ook eerlijk tegen mijzelf zijn, een dergelijke prestatie gaat in 2014 niet lukken. En als ik zelf niet eerlijk was geweest, dan hadden mijn mede-teamgenoten wel op de rem getrapt. Want ik ga niet alleen. Mijn vrienden Wim Verhoorn, Willem Peek en Theo Sprong begeleiden mij. Samen gaan we het avontuur aan, want dat gaat het worden. Inmiddels hebben we een eerste concept-draaiboek en is de eerste vergadering achter de rug. We hebben er heel veel zin in:, heeft Remon al voorpret met het oog op het voorjaar van 2015.

Met z’n vieren is een voorzichtige datum genoemd om vanaf Hoogblokland met een gehuurde camper naar de Noordkaap af te reizen. De terugkomst op het Dorpsplein in zijn woonplaats is ook al bepaald. Maar omdat nog niets vaststaat, willen de mannen nog niet veel prijs geven. „De komende maanden gaan we hard werken om het draaiboek af te ronden, waarin uiteraard ook aandacht is voor social media. Want zonder Facebook, website en Twitter gaat het vandaag de dag niet meer. Al is het alleen maar om het thuisfront en de sponsors op de hoogte te houden van de voorgang in den vreemde.”

Plannen voor 2014 heeft Remon ook nog wel. „Mijn vriend Wim Verhoorn organiseert de eerste marathon van Curacao en dat is wel leuk om daar bij te zijn. Ik houd nog een slag om de arm, want het moet natuurlijk wel passen in mijn voorbereiding voor de missie van 2015: van de Noordkaap naar Hoogblokland”, lacht Remon.