cliniclowns, doe een wens, kwf kanker bestrijding, spieren voor spieren

Het goede doel

Remon is van mening dat een hobby geld mag kosten. Hij wil het boek dan ook niet commercieel uitbuiten. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het boek te schenken aan familie, vrienden, kennissen en eigen personeel. Toen hij na de zomervakantie van 2010 in contact kwam met een bevriende uitgever, werd de oplage verhoogd. Van ongeveer 500 boeken naar 2000 exemplaren.

Zijn vrouw Mari is altijd voor de goede doelen geweest en uiteraard staat Remon daar volledig achter. Op voorhand heeft Remon al 5000 Euro overgemaakt naar de rekening van Wheel of Energy. Vrijdagochtend 14 januari 2011 vond op Schiphol de landelijke boekpresentatie plaats van het boek “7 continenten, 18 marathons”. Wim Verhoorn, oud-bondscoach marathon-wegatletiek van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie, overhandigde het eerste exemplaar aan marathonloper Richard Bottram, die iedere dag, dus 365 dagen per jaar, een marathon in het Wheel of Energy365 loopt. Met de opbrengsten maakt Bottram diverse onderzoeken mogelijk op het gebied van de bestrijding van kanker.

Aansluitend liep Remon van Goolen, samen met zijn loopmaatjes de tweelingzusjes Karina en Miranda Schilder uit Volendam, trainingspartner Bert Vreeswijk en Johan van Dijk van uitgever Sportsmedia eventjes mee met Richard in het Wheel of Energy365. Om bij te dragen aan een beter leven met kanker voor iedereen die door deze ziekte getroffen wordt.

De mogelijke andere opbrengsten uit de boekverkoop en eventueel te houden lezingen, gaan ook naar een goed doel. Over de exacte bestemming moet Remon zich nog buigen, maar de gehandicapte (jeugd)zorg trekt zijn bijzondere aandacht. Ongetwijfeld mede door het gehandicapte neefje Joey, de zoon van zijn jongere broer Stefan.