Bekijk impressie

Eind 2009 besloot Remon van Goolen uit Hoogblokland bij zijn terugkomst uit New York een boek uit te brengen over de door hem gelopen achttien marathons op alle zeven continenten van de aardbol. De afgelopen tien jaar liep de 52 jaar geleden in Gorinchem geboren Van Goolen zijn eerste marathon in New York.

Later volgden Kaapstad, Stockholm, Negril (Jamaica), Davos, Genk, Lochaber (Schotland), Niagara Falls (Canada), Beijing, Moshi (Tanzania), de Noordpool, St. Petersburg, Antarctica, Santiago de Chili, Sydney, New York, Siberiƫ en de Noordpool. Remon van Goolen was de tweede Nederlander die op alle zeven continenten een marathon heeft gelopen, een prestatie op zich. Piloot Gert Brienen ging hem een halfjaartje eerder in 2009 nipt voor.

Het boek is een interessante biografie met prachtig fotomateriaal geworden. Niet alleen zijn reis- en loopervaringen worden beschreven, maar ook zijn jeugd- en schoolervaringen, militaire dienst, zijn stappen als beginnend ondernemer en later als eigenaar van Remon Partycentrum, cateraar van diverse CBR-locaties en zijn zakelijke activiteiten in de vastgoedsector.